Seriestart

Försäsongen är över, strategier har gåtts igenom in i minsta detalj, kropparna är i toppform och gräset växer grönt på planerna runt om i Halland. Dagarna innan premiären är något extra. Det divideras i stugorna om Grimeton IK har vad som krävs i år. Om hur den nya tränaren lyckats sätta sin prägel på laget. Eller om den förbättrade dräneringen på A-plan kommer göra nytta. Förväntningarna finns där, det går liksom bara inte att komma ifrån.

Träningarna har varit välbesökta och humöret bra hela vägen från årsskiftet. Grimeton spelar i år i division 6 norra och det lär bli många sevärda drabbningar, kanske främst mot Rolfstorp/Skällinge som åter huserar i samma serie.

Som hängiven GIK-fantast är det dessutom ett speciellt år. Klubben fyller nämligen 75 år och detta bör firas med bra fotboll och en god kopp kaffe eller kaka i den evigt välfyllda kiosken på Grimtunet. Det utlovas även en jubileumsfest till sommaren som många sent kommer glömma.

Årets första match spelas dock inte på Tunet utan på Morups IP där motståndet heter Långås/Morup. Klockan 18:30 imorgon, fredag, står lagen klara för att låta domaren blåsa igång första seriematchen. Det ser ut att bli strålande solsken så förutsättningarna för en trevlig kväll är perfekta!

Hela laget lär vara taggat till tusen men om det är någon som alltid är extra fokuserad och på hugget är det Marcus ”Mackan” Okkels som efter sista förberedelserna på träningen igår ställde upp på en intervju över en kopp kaffe.

Kul att se dig! Hur går dina tankar inför säsongen? - Väldigt spännande tycker jag. Ny tränare och nya spelare. Ser lovande ut!

Är alla pusselbitar på plats inför premiären eller tror du att Mikael har något oväntat ess i rockärmen? - Det kan man ju hoppas på men en premiär är alltid en premiär där många bitar inte är satta men ett ess hade inte suttit fel, absolut.

Vad skulle du säga talar för Grimeton i år och vågar du på dig en gissning på placering i tabellen? - Det som talar för oss är att vi har den där vinnarmentalitet, om du förstår vad jag menar. Alla vill vinna. Placeringsmässigt är svårt att sia om men… toppen, allt under topp tre är en besvikelse.

Låter spännande! Kan det vara så att du kanske siktar på att vinna skytteligan i år? - Haha, känner mig inte riktigt som en skyttekung direkt men man ska aldrig säga aldrig.

Någon man, enligt dig, bör hålla ett extra öga på under säsongen? - Det skulle nog vara Dennis Björcke i så fall. Känns som han borde blomma ut snart, börjar ju trots allt komma till åren.

Jag anar en viss ironi men ska bli intressant att höra vad Dennis har att säga om detta, haha. Sista frågan har kommit in i vår chatt och den lyder: Många atleter följer en näringsrik kost. Vad äter du inför en stundande A-lags match? - Äter helst inte så mycket, tycker jag presterar bäst när jag är lite hungrig. Nackdelen är la att det oftast kanske märks på mitt humör också men det är det värt!

Stort tack till Mackan och ett ännu större lycka till imorgon för hela laget.

Vi vill även passa på att tipsa om vår hemsida där all viktig information om klubben finns tillgänglig. Missa till exempel inte att ta en titt under ”Herrtrupp” för att lära känna gamla som nya spelare lite bättre; www.grimetonik.se

Väl mött imorgon! Vi fick även en bild på Grimtunets A-plan som ser riktigt fin ut inför första hemmamatchen nästa vecka.