Seriepremiär 2018

Då är det äntligen dags. Supportrarna har väntat spänt, laget har legat i hårdträning och våren har börjat leta sig upp även till oss! Vi har också en ny serie att vänta, vilket man nästan blivit van vid de senaste åren. En serie där derbyn kommer dugga tätt säsongen igenom. I en tid då det mesta går att se genom sin TV eller mobiltelefon är det alltid lika trevligt så här års att ta sig till matchen och heja fram laget på plats tillsammans med sina grannar, vänner eller någon man kanske bara träffar när Grimeton spelar. Känslan när Klas gör den där avgörande räddningen eller när Jimmy Björcke sätter en perfekt tackling enligt regelboken, ja, det är något alla GIK-supportrar älskar att se. Förväntningarna är stora och nu är det upp till bevis! Motståndet står Väröbacka för. Ett lag som Grimeton har en lång historia med. Sedan året 1948 har det hunnit bli 64st bataljer där Grimeton gått segrande ur 25 och Väröbacka 29. Tio av gångerna har det blivit delat pott. Eftersom snön nyligen försvunnit från planerna kommer torsdagens match spelas i Veddige på konstgräs där Väröbacka står som hemmalag. Någon som självklart står spelklar är Erik Larsson som delar med sig av sina tankar inför premiären: Hur är formen för dig och laget såhär dagen innan premiär? - Känns bra. Har tränat lite mindre i vinter men känner mig starkare än på länge. Några tankar kring motståndet, Väröbacka? - Inte direkt, det är ett lag jag har lite dålig koll på. Du har hunnit öppna målskyttet rejält under försäsongen. En fråga många ställer sig är nog om du vinner skytteligan i år? - Har alltid som ett personligt mål att vinna den och så även i år. Tror den enda som på riktigt kan utmana mig skulle vara Edward Lagerstedt. Och med det sagt tror jag att jag tar hem den i år med. Någon i Grimeton som du tror kommer överraska i år? - Hoppas och tror att Cliff Höök äntligen kan blomma ut och uppnå sin fulla potential. Blir intressant att följa. Vi önskar Erik och övriga killarna lycka till! Torsdag 18:30 på Veddige IP smäller det!