Uppflyttning

Herrarna har börjat hårdträna inför kommande säsong. Med ett fint år i bagaget där man föll precis på mållinjen för avancemang till 5an har målet varit att överträffa detta i år, givetvis. Det har varit planen fram tills i måndags då vi nåddes av informationen att Andersbergs IK drar sig ur division 5. Man brukar säga att bra lag har tur och det verkar gälla även Grimeton som med anledning av halmstadbornas avhopp ersätter platsen! Eftersom seriesystemet ändras lika ofta som det sänds morsesignaler från radiomasterna blir det svårt att hänvisa till exakt när Grimeton huserade i denna serien senast. Det finns numera bara en division 5 i halland och man kan därför säga att 1997 var senaste året då grönvitt spelade så här högt upp i systemet. Om man tar en närmare titt på vilka lag som kommer gästa Grimtunet i år så blir det tydligt att det kommer dugga tätt av derbyn. Läjet, Bua, Derome/Åskloster och Väröbacka är några av lagen där publiken lär få svårt att få plats på läktarn. Någon som i högsta grad får ta på sig äran för succén är Jörgen Fridolf som i år gör sin fjärde säsong som huvudtränare. Han har lyft laget två snäpp uppåt under denna korta period. Vi fick några ord med honom direkt efter beskedet om uppflyttning levererats. Hur gick tankarna när samtalet om uppflyttning kom? - Fick ett samtal av Mats i Måndags. Hallands FF hade kontaktat honom angående att Andersberg hade dragit sig ur div 5 och att vi som 2 a i div 6 blev erbjudna att ta deras plats. Jag o Mats tog ganska snabbt beslutet att vi skulle anta platsen i div 5. Alla som har lärt känna mig under dom här åren i klubben vet nog ungefär hur jag funkar när det kommer till tävling. För mig var det givet att anta uppflyttningen och jag vet även att det var vad spelarna o klubben ville. Det kommer att bli en VÄLDIGT stor utmaning för oss då vi har klättrat två divisioner på tre år och det har gått snabbt upp för oss. Hur stor skillnad skulle du säga det blir mellan division 6 och 5? - Min bedömning är att div 5 är en oerhört jämn serie där det ofta skiljer väldigt få poäng mellan toppen o botten. Den största skillnaden mellan femman o sexan skulle jag tro är att lagen är starkare framförallt fysiskt men även att det går lite snabbare. För våran del tror jag att det blir viktigt att bygga vidare på vår starka organisation i försvarspelet som vi byggt upp under åren. Hur ser truppbygget ut änsålänge? - Truppen är i nuläget intakt från förra säsongen med ev. något frågetecken. Förhoppningen är att få in några förstärkningar under våren som kan höja upp konkurrensen ytterligare. Men truppen vi har i nuläget är väl sammansvetsad under dom här åren och den starka moralen och att alltid lägga ner ett stenhårt jobb kommer att vara väldigt viktigt under säsongen 2018. Vi har en del heta derbyn som väntar, något motstånd du ser extra fram emot? - Serien ser väldigt spännande ut med många varbergslag vilket innebär tuffa prestigederbyn. Personligen tycker jag att matcherna mot Böljan ska bli extra spännande då jag själv har ett förflutet som tränare i klubben och att det ofta blir väldigt bra matcher mot ett välspelande lag. Hur rädda ska våra motståndare vara för "Tunet" i år? - Jag tror att våran hemmaborg Grimtunet med alla våra trogna supportrar kommer att vara väldigt viktig för oss under säsongen. Förra året hade vi endast en förlust och även tidigare säsonger har vi varit starka hemma så vi vet att vi är svårslagna på våran hemmaplan. Vi tackar Jörgen och önskar honom och grabbarna lycka till. I mitten av april drar serien igång och det är nog många ute i stugorna som bara vill att våren ska knacka på helst igår!