Kval Astrio

Vinsten mot Ginsten i senaste matchen blev som vanligt när Grimeton spelar, spännande och minst sagt en nagelbitare. Grimeton förde spelet och ingenting pekade på att Ginsten skulle gå ur striden med poäng, men som man säger "bollen är rund". Som tur studsade bollen åt Grimetons håll och en andra plats i division 6 norra var säkrad. Detta innebar kval och spelarna fick vänta med att lägga skorna på hyllan några månader. Nu närmar sig kvalet och endast några dagar kvar innan Grimeton ska visa att de vill tillbaka till 5:an igen. Under 2000 talet har Grimeton varit ett vanligt förekommande i just 5:an. År 2001-11 var man med, för att göra en vända i 6:an i 2 år efter det, sedan spelade man 1 år till i 5:an innan man ramlade ut igen samma år 2014. Året därpå tog man återigen sig tillbaka och gick upp, dock delade man upp serierna och även fast man gick upp stannade Grimeton kvar i samma serie och det bildades en division 7 samtidigt som man gjorde om så det bara fanns en serie i 5:an istället för 2. Detta innebär att klarar man uppflytt i år gör man något bland det största i Grimetons historia. FC Astrio står för motståndet, ett lag som varken gästat Grimtunet eller som man mött på bortaplan. FC Astrio är ett nytt akademi/ungdomslag för BK Astrio som vann division 4 i år. På Lördag är det dags att släppa förberedelserna inför kvällens festligheter eller vad man nu underhåller sig med en helgdag som denna. För klockan 14.00 befinner man sig (så länge han där uppe håller igen nederbörden) på Grimtunet och inget annat, detta vill man bara inte missa! Varmt välkomna på Lördag klockan 14.00, för att klippa av snöret och inviga kvalet upp till 5:an år 2017!