Grimeton - Valinge 5-1 (2-0)

Grimeton går återigen vinnande ur "El lantico". På Grimtunet kan man i princip alltid räkna med vinst så lite nervöst var det när beslutet kom om att planen var vattensjuk och det istället skulle bli match i Tvååker. Snabba beslut gjorde att en provisorisk kiosk stod redo inför matchen och Jörgen såg till att spelarna var lika taggade som vanligt. Första halvlek var det Grimeton som förde spelet men Valinge var helt klart med i matchen. I 20:e minuten exploderar Dennis Björcke på vänsterkanten och spelar in till en glidande bror, Jimmy, som sätter 1-0. Även om Valinge hade några chanser från och till såg försvaret som vanligt stabilt ut där Fredrik Andersson glänste lite extra med många fina uppspel. Efter en halvtimma spelat pekar domaren på straffpunkten efter en rörig situation i blåa lagets box. För tredje gången i år är det Erik Larsson som säkert sätter dit den på straff och femtonde målet totalt efter idag. Precis innan paus klipper Fredrik Andersson till med en frispark från 40 meter, tyvärr i en ribba som ekade i hela bygden. En 2-0 ledning är ingen säker ledning och det fick Grimeton erfara efter bara några minuter in i andra halvlek när Valinge nickar in 2-1. Hoppet tändes men till ingen nytta för motståndarna som fick titta på när Erik Larsson replikerade på ett elegant sätt. Fortsatt var det mer eller mindre en promenad till 90 minuter även om Klas stod för några briljanta räddningar. Dennis såg till att spika igen matchen med 4-1 och Simon Okkels gjorde inte sitt snyggaste mål i karriären men välförtjänt efter ett massivt slit till slutresultatet 5-1. Tabelläget är oerhört spännande och Grimeton placerar sig nu på en andraplats med fyra lag precis under. Om detta står sig innebär det kval till division fem men det krävs troligtvis vinst i de två sista matcherna. Anticimex stod idag som matchvärd och utsåg Fredrik Andersson i Grimeton och Daniel Kannerstedt i Valinge som bästa spelare i vardera lag. Dessutom en trevlig bild på våra målskyttar.